Laadoplossingen

Wij streven er naar om de optimale laadoplossing aan te bieden. Hierbij combineren we energieproductie, opslag en gebruik als totaalpakket. Weten welke laadoplossing het beste bij jouw bedrijf past?

Ons doel is om jou een zo optimaal mogelijke combinatie van energieproductie, -opslag en -gebruik te bieden. Daarom biedt FIMIH een totaalpakket aan palen, pleinen, panelen en piekopslag.

Jouw situatie staat centraal: wij bieden altijd een maatwerkoplossing. We inventariseren vrijblijvend jouw laadbehoefte, ruimtelijke en financiële mogelijkheden en energie-doelen, om tot de meest optimale zakelijke laadoplossing te komen. Zo help je de wereld duurzamer worden én bespaar je kosten.

Wij zijn de perfecte partij om dit te bieden: we hebben meer dan 10 jaar ervaring in elektrisch laden en in de exploitatie van duurzame energieprojecten. En we hebben ontzettend veel plezier in ons werk.

Laadplein

Eén laadpaal is geen laadpaal, twee laadpalen is een laadplein.

Of je nou een laadplein nodig hebt van twee punten of 200: we are here for you. Hoeveel laadpalen je nodig hebt is niet alleen afhankelijk van het aantal elektrische wagens dat dagelijks bij jou parkeert maar ook van het gedrag van de eigenaren: blijven zij de hele dag op de zaak of rijden zij meerdere malen per dag uit? Samen met jou onderzoeken we de huidige laadbehoefte én voorspellen we de toekomstige behoefte.

Ook kijken we naar de netwerkcapaciteit op jouw plek. Soms wordt hierdoor het aantal laadpalen begrensd. Met een slimme combinatie aan zonnepanelen, batterijen, en slimme laadpalen is er vaak toch meer mogelijk dan je denkt.

Benieuwd of je beter kunt kopen of voor een gratis laadoplossing kunt gaan? Bel ons eens!

Snelladen

In sommige sectoren zijn laadpalen met een gangbaar laadvermogen tot 22 kW niet voldoende: zij hebben laadpalen met een ‘Beast mode’ nodig. Nou, die leveren wij. FIMIH biedt snelladers met een vermogen van meer dan 300 kW: binnen een oogwenk is je accu weer vol.

Met deze snelladers is het opladen makkelijker in te plannen, bijvoorbeeld voor bedrijven In de logistiek: opladen tijdens inladen. Maar ook voor bedrijven waar klanten voor korte tijd parkeren, denk aan kledingwinkels of koffietentjes, kan het interessant zijn deze service aan klanten aan te bieden.

Benieuwd naar welke combinatie van gangbare laadpalen en snelladers voor jou ideaal is? Wij komen graag langs om dat samen uit te zoeken.

Zonnepanelen

Ooit waren daken de meest waardeloze vierkante meters van een gebouw. Allang niet meer! Hoewel we de groene daken die we steeds vaker zien prachtig vinden, zijn wij persoonlijk nog meer fan van zwarte daken: bedekt met zonnepanelen.

Door je eigen zonne-energie te produceren, op je dak of met een solar carport, kun je energieproductie en -gebruik handig op elkaar aansluiten. Al helemaal in combinatie met onze slimme laadpalen en batterijen. Want wat is er nou mooier – en beter voor milieu en portemonnee – dan zelf gebruiken wat je zelf produceert?

FIMIH verzorgt het ontwerp, de realisatie en het beheer van je laadinfrastructuur. En we helpen je bij het aanvragen van subsidies.

Doe je mee? Wij fixen het, maar samen maken we het mogelijk.

Batterijen

Het Nederlandse net is gelimiteerd en raakt steeds voller. Energie afnemen en terugleveren is in sommige delen van het land beperkt mogelijk. Bovendien is het financieel handiger om je eigen energie te verbruiken dan terug te leveren.

Met een batterij zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk op je zelf geproduceerde energie rijdt, door overschotten op te slaan en later te gebruiken. Je minimaliseert dus je afhankelijkheid van netstroom en maximaliseert duurzaam energiegebruik. En de bonus: je ontlast het net, wat de energietransitie vooruithelpt.

Onze energiemanagementsystemen maken een optimale verdeling tussen het laden van de batterij en het laden van wagens door metingen en voorspellingen van de laadbehoefte, verbruik van het gebouw, en het weer en dus productie van zonne-energie. We kunnen zelfs actuele energieprijzen meenemen in de berekening, waardoor je op slimme momenten netstroom kunt inkopen en terugleveren.

Slim laden

Ons ‘slim laden’ is zo slim, dat we het misschien beter ‘hoogbegaafd laden’ kunnen noemen: onze systemen kiezen de juiste balans tussen laden en opslaan (en het tijdstip waarop dit gebeurt). Dit doen we door jouw laadbehoefte, zonne-energieproductie en batterijcapaciteit te meten en te voorspellen. Zo maak je altijd optimaal gebruik van jouw unieke laadinfrastructuur.

Beperkte netaansluiting

Laad slim op bij een beperkte netcapaciteit: Door middel van smart load balancing wordt energiegebruik van je gebouw telkens afgewogen met de energievraag van de laadpalen, om zo de beschikbare energie optimaal te gebruiken.

Laden op de zon

Gebruik zoveel mogelijk je eigen zonne-energie door op de juiste momenten te laden en op andere momenten op te slaan.

Laden met een batterij

Is er even weinig zon of weinig capaciteit op de aansluiting, maar moet er toch geladen worden? Dan wordt de stroom gebruikt die is opgeslagen in je batterijen.

Op zoek naar een laadpaal voor jouw bedrijf?