FIMIH PRO oplader
Foto van Nina van Rijn

Nina van Rijn

Copywriter & Illustrator

De FIMIH PRO Lader is nu voor iedereen beschikbaar

De elektrische auto is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Zowel zakelijk als particulier stijgt het aandeel EV’s in rap tempo. Vanaf 2025 wil het kabinet zakelijk elektrisch leasen zelfs verplichten. Wie elektrisch rijdt – of wie gasten of werknemers verwelkomt die elektrisch rijden – heeft een betrouwbare laadpaal nodig. En daar komt de FIMIH PRO Lader om de hoek kijken. 

De FIMIH PRO Lader is een betrouwbare, robuuste en compacte lader van Nederlands ontwerp. Qua specificaties én prijs, kunnen we met een gerust hart zeggen dat deze lader de beste is die momenteel verkrijgbaar is, zowel voor thuis- als bedrijfsgebruik. We lichten toe waarom.

Altijd de meest optimale laadpaal voor jou

De FIMIH PRO Lader is enorm veelzijdig, waardoor hij bij elke werk- of thuissituatie past. Met een vermogen tot 22 kW (of 6A tot 32A per fase) laad je altijd op de snelheid die bij jouw situatie past. Heb je batterijen of zonnepanelen? Volledige integratie met je laadpalen is mogelijk. 

Je hoeft gelukkig niet zelf uit te vogelen hoe jij je laadoplossing het slimst kunt inrichten. Onze FIMIH adviseurs komen graag bij je langs en denken met je mee. 

Gecertificeerd design

De FIMIH PRO Lader is stevig en strak ontworpen en van zeer hoge kwaliteit. Hij is dan ook getoetst aan alle geldende normen.

Zo is de lader IP54-gecertificeerd. Dit betekent dat hij stof- en waterdicht is, waardoor de lader lang meegaat. Ook is de lader slagkrachtbestendig volgens een IK10 certificering. De IK-rating toont aan in hoeverre elektrische apparaten bestand zijn tegen impact van buitenaf, waarbij IK00 de laagste score is en IK10 de hoogste. Hiermee is de FIMIH PRO Lader geschikt om in openbare ruimtes te hangen. 

De geïntegreerde printplaat draagt bij aan de hoge kwaliteit, minimale storingen van de lader én zorgt ervoor dat hij heel compact is: slechts 387 bij 209 bij 106 millimeter.

Onze MID-certificering geeft aan dat het aantal kilowattuur dat de lader meet, mag worden gebruikt voor officiële registraties, administratie en verrekening. Die verrekening gebeurt volgens de eisen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Je krijgt vier jaar garantie op je FIMIH PRO Lader, maar die heb je hoogstwaarschijnlijk niet nodig. 

Eenvoudig te monitoren

Dankzij het overzichtelijke display kunnen gebruikers de laadstatus van hun auto gemakkelijk volgen en zien zij live hoeveel kWh zij laden. En aan de achterkant kun jij – aan de hand van het FIMIH backoffice (mogelijk gemaakt door Maxem) – 24/7 alle laadpunten monitoren en beheren. Check bijvoorbeeld de status van de laadpunten, het aantal laadsessies nu en over tijd, de hoeveelheid geladen stroom en meer. 

Slim laden, ook bij netcongestie

Netcongestie is een groeiend probleem in Nederland. In veel gebieden kan de netbeheerder geen extra netcapaciteit meer bieden, waardoor jij bijvoorbeeld geen laadpalen kunt plaatsen. Met de FIMIH PRO Lader omzeil je dit probleem. 

Onze palen worden standaard geleverd met dynamic load balancing. Dit houdt in dat de beschikbare hoeveelheid stroom slim wordt verdeeld tussen het gebouw en de aangesloten auto’s. Waar mogelijk en nodig worden laadsessies automatisch over de tijd uitgesmeerd, zodat er ruimte komt voor het gebouw en voor auto’s die snel geladen moeten worden. 

Eenvoudig in zowel installatie als gebruik

Je installeert de FIMIH PRO Lader in minder dan een kwartier. Ook met twee linkerhanden. 

Daarnaast is de lader eenvoudig in gebruik. Gebruik je de laadpaal alleen zelf, dan is er een plug-en-charge functionaliteit. Wordt de paal door meerdere mensen gebruikt, dan kunnen zij hun laadpas scannen met de geïntegreerde laadpaslezer (RFID) en direct laden. Jij beslist welke laadpassen toegang hebben en onder welke voorwaarden en tarieven hun laadsessies worden afgerekend.

Je kunt gastgebruikers zonder laadpas laten laden met een QR-code op het display. 

Compatibel met alle type auto’s 

Of jij, je klanten of je medewerkers nu een Tesla, Nissan of Volkswagen rijden, de FIMIH PRO Lader past altijd. Hij is compatibel met alle types auto’s. 

En dat is nog niet alles…

Hadden we je al verteld dat je zes maanden gratis het state-of-the-art FIMIH backoffice krijgt? Dat de eerste kopers gratis gepersonaliseerde laders krijgen? Dat de lader direct uit voorraad leverbaar is? Dat de lader voorbereid is op vehicle-to-grid, vehicle-to-home en vehicle-to-whatever-nog-wordt-uitgevonden? 

Én dat het team van FIMIH een enorme rijkdom aan kennis over laadinfrastructuur bezit, die ze graag met jou delen? 

De kennis van FIMIH is grenzeloos

Met jarenlange ervaring in de energietransitie, weet het team van FIMIH precies wat er nodig is om jouw ideale laadoplossing te ontwikkelen. Dat gaat verder dan alleen het verkopen van de beste laadpaal. Je kunt hen altijd vragen met jou mee te denken over onder andere: de juiste hoeveelheid laadpalen en met welk vermogen, de beste inrichting van je laadtarieven, de business case van zonnepanelen en batterijen, hoe om te gaan met netcongestie en meer. 


FIMIH: F*ck It, make It Happen

Team FIMIH maakt de energietransitie waar: f*ck it, make it happen, is hun motto. Dat doen ze niet alleen door laadpalen aan te bieden, maar ook een totaalpakket aan palen, pleinen, panelen en opslag. Met de enorme rijkdom aan kennis, ontwikkelt FIMIH voor iedere situatie de optimale laadoplossing.

Contact opnemen: