FIMIH PRO
Picture of Ruud Kos

Ruud Kos

Directeur

FIMIH wint tenders voor laadpunten en backoffice Royal Schiphol Group

De komende jaren gaat FIMIH Royal Schiphol Group ondersteunen bij het realiseren van haar ambitie om voor 2030 10.000 laadpunten te plaatsen verspreid over de verschillende luchthavens. Schiphol gaat gebruik maken van het FIMIH backoffice om haar laadpunten slim te beheren. Daarnaast gaat FIMIH laadpunten leveren aan Royal Schiphol Groep.

Meest duurzame luchthavens

Deze samenwerking moet bijdragen aan de ambitie van Royal Schiphol Group om de meest duurzame luchthavens ter wereld te exploiteren. Daarnaast verbetert het de infrastructuur van de luchthaven, draagt het gebruik van elektrische voertuigen bij aan lokale luchtkwaliteit en versterkt het de positie van Schiphol als ‘Smart Airport City’, waarin onder andere nagedacht wordt over duurzame energieoplossingen op het gebied van duurzame opwekking, distributie en afgifte van energie op Schiphol. Lees hier het persbericht.

Slim laden

FIMIH is een samenwerking aangegaan met Maxem Energy Solutions. Maxem levert de techniek voor het FIMIH backoffice. Dit platform is voor FIMIH een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling en exploitatie van integrale duurzame energieoplossingen waarbij duurzame energie opwek, energie opslag en slim verbruik met laadpunten optimaal op elkaar worden afgestemd. Met deze integrale energieoplossingen helpen we gebouweigenaren bij het verduurzamen van hun vastgoed en fleetowners om hun processen maximaal te verduurzamen en daarmee hun duurzaamheidsambities te realiseren.

Op de luchthavens van de Royal Schiphol Group worden de laadpunten slim aangestuurd op basis van actuele en voorspelde laadvraag. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om slim te laden op basis van voorspelde netcapaciteit, stroom die wordt opgewekt door zonnepanelen op de luchthavens en door het benutten van aanwezige batterij-capaciteit. Dit zodat overbelasting van het energienet wordt vermeden en gebruikers duurzaam opgewekte energie kunnen laden op het moment dat de zon schijnt.

FIMIH PRO lader

FIMIH heeft ook de aanbesteding voor de levering van laadpunten gewonnen. Royal Schiphol Group gaat de komende jaren FIMIH PRO laadpunten plaatsen op al haar luchthavens in parkeergarages en bij kantoren. De FIMIH PRO is ontworpen en geproduceerd in Nederland en is één van de meest geavanceerde en complete laadpunten op de markt. Het laadpunt is compact en MID gecertificeerd en voldoet daarmee aan de eisen van de ACM voor afrekening van laadsessies en stroom. Met het FIMIH PRO laadpunt en het FIMIH backoffice is Royal Schiphol Group voorbereid om in de toekomst bi-directioneel te kunnen laden en duurzame energie oplossingen te integreren in haar energiesysteem.

Contact opnemen: