Niet werkende laadpalen: waarom het belangrijk is om uw laadpunten te beheren

Wij zien regelmatig dat er na de installatie en het in gebruik nemen van laadpalen er niet voldoende wordt omgekeken naar hoe deze laders functioneren. Dit leidt veelal tot langdurige storingen en frustraties voor gebruikers.  

We komen het vaak tegen op het moment dat wij het beheer van laadpunten op een locatie overnemen, verwaarloosde laadpalen. Een aantal staan in storing, zijn al langdurig offline of worden al maanden niet gebruikt. In dit soort gevallen wordt er pas actie ondernomen op het moment dat een gebruiker aan de bel trekt.  Dit gebeurt als laadpunten niet proactief worden beheerd. Hierdoor kunnen gebruikers vaak niet laden bij een laadpunt, terwijl het er vanaf de buitenkant uitziet alsof de paal beschikbaar is.  

Dit zorgt ervoor dat gebruikers soms niet kunnen laden op locatie, waar de capaciteit dat wel zou moeten toelaten.  Hierdoor gaat ook de exploitatiewaarde van de eigenaar van deze locatie omlaag. Dit probleem raakt dus zowel gebruikers als eigenaren van laadpunten.  

Door proactief laadpunten te beheren kunnen deze problemen worden voorkomen.  

Hoe werkt proactief beheer? 

Het actief monitoren van de laadpunten is belangrijk zodat laders in storing staan en laders die offline staan snel kunnen worden geïdentificeerd. Hierna moet geanalyseerd worden waar het probleem zit en hoe dit probleem voor langere termijn opgelost kan worden. Bij laadpunten is er vaak een ‘quick fix’.  Als we dieper kijken naar onderliggende problemen kunnen we ervoor zorgen dat problemen niet vaker terugkomen.

Ook is het van belang dat er maandelijks een analyse van de laadpunten gemaakt wordt. Hierdoor achterhaal je eerder onderliggende problemen die minder makkelijk te waarneembaar zijn.  

Deze form van beheer is cruciaal om een zo optimaal mogelijk rendement uit uw laadpunten te realiseren. 

FIMIH Energy Solutions ontwikkelt, realiseert en beheert toekomstbestendige laadinfrastructuur op maat voor elke situatie.  Bent u verhuurder of beheerder en wilt u grip op uw laadinfrastructuur? Bent u huurder en wilt u dat uw verhuurder grip krijgt op de laadinfrastructuur?  Neem contact op: sales@fimih.com/ 075 207 3019. Informeer ook naar financieringsmogelijkheden.

Contact opnemen: