Slim laden

Ons ‘slim laden’ is zo slim, dat we het misschien beter ‘hoogbegaafd laden’ kunnen noemen: onze systemen kiezen de juiste balans tussen laden en opslaan (en het tijdstip waarop dit gebeurt). Dit doen we door jouw laadbehoefte te meten en te voorspellen, het weer en dus je zonne-energieproductie te meten en te voorspellen, én de batterijcapaciteit in de gaten te houden. Zo maak je altijd optimaal gebruik van jouw unieke laadinfrastructuur.

Beperkte netaansluiting​

Op veel plekken in Nederland heeft het net beperkte ruimte. Het verzwaren van de netaansluiting is vaak duur of zelfs onmogelijk. Dit begrenst het aantal laadpunten dat geplaatst kan worden. Maar niet voor FIMIH.

Met onze smart load balancing oplossingen kun je meer laadpunten plaatsen met voldoende laadvermogen per laadpunt. We meten real time de vraag van het gebouw en verdelen de resterende capaciteit over de ingeplugde auto’s naar behoefte en capaciteit van de auto. Zo handig!

Benieuwd naar de mogelijkheden op jouw locatie?

Laden op de zon

Rijden op je zelfgeproduceerde zonne-energie voelt goed, is goed voor Moeder Aarde, én het kan één van de sleutels tot een passende oplossing bij beperkte netcapaciteit zijn . Oh, en hadden we al gezegd dat het ook nog eens goed is voor de portemonnee? Dat is dubbel waar: enerzijds is een kWh zelfgeproduceerde zonne-energie goedkoper dan een kWh ingekocht van het net. Als je dat kWh vervolgens ook nog eens zelf verbruikt levert je dat meer op dan wanneer je het teruglevert aan het net.

Door middel van smart load balancing meten en voorspellen we de productie van zonne-energie en het verbruik van je gebouw. De overgebleven capaciteit verdelen we over de ingeplugde auto’s. Is er even weinig zon? Dan wordt het laden automatisch uitgesteld totdat er zonne-energie of netstroom beschikbaar is.

FIMIH plaatst zonnepanelen op gebouwen en legt solar-carports aan. Ook kunnen we je bestaande installatie optimaliseren met smart load balancing.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Plan een gesprek in!

Laden met een batterij​

Maak jouw laadinfrastructuur compleet met een batterij. Hiermee rij je zoveel mogelijk op je zelfgeproduceerde energie door overschotten op te slaan en later te gebruiken. Je minimaliseert dus je afhankelijkheid van netstroom en maximaliseert duurzaam energiegebruik. En de bonus: je ontlast het net, wat de energietransitie vooruithelpt.

Onze smart load balancing oplossing maakt een optimale verdeling tussen het laden van de batterij en het laden van wagens. We doen dit door middel van metingen en voorspellingen van de laadbehoefte, verbruik van het gebouw, en het weer (en dus productie van zonne-energie). We kunnen zelfs actuele energieprijzen meenemen in de berekening, waardoor je op slimme momenten netstroom kunt inkopen en terugleveren.

Benieuwd wat een laadoplossing inclusief batterij jou zou kunnen opleveren? Laat je gegevens achter, dan bellen wij je terug.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Toelichting: geef ons direct een zo compleet mogelijk beeld en upload bij stap 2 de gevraagde documenten. (niet verplicht).

Overige vragen?

Mail of bel ons:

FIMIH Energy Solutions B.V.
Berenkoog 35,
1822 BH Alkmaar

divese auto's aan de lader op het laadplein